Mehtälammen kennel

Subtitle

Esittely

© M.Suutarinen

 

Olen Mervi Suutarinen Sonkajärveltä, Pohjois-Savosta. Perheeseeni kuuluvat mieheni Marko sekä pojat Jesse -02, Jimi -06ja Juuso -11 sekä tyttö Nelli -15. Asumme taajamassa omakotitalossa pienellä kylällä.

Harrastuksiimme kuuluvat metsästys, kalastus ja retkeily. Koirat kuuluvat isona osana elämäämme ja kaikki koirat asuvat sisällä perheenjäseninä. Koiranäyttelyissä tulee piipahdettua välillä ja kauden välikuukausina käyn myös mätsäreissä pitämässä tuntumaa yllä. Harrastan myös valokuvausta. Käyn Iitan kanssa ajokokeissa. Metsästämme aktiivisesti niin lintuja kuin jäniksiä. Iitalle on ammuttu yli sata jänistä vuosien aikana.

Olen harrastanut metsästyskoiria syntymästäni asti. Perheellämme oli suomenajokoiria, beaglejä, norjanharmaita ja labradoreja. Isäni oli ajokoira- ja beagletuomari ja siinä mukana tuli itsekin pörräiltyä. Labradoreja meillä on ollut vuodesta 1991 saakka.

Olen suorittanut kasvattajakurssin 2008. Olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Minulle on erittäin tärkeää käyttää jalostukseen ainoastaan koiria, jotka täyttävät mielestäni hyvän käyttökoiran merkit.  Näyttelypuoli ei niinkään itselleni ole tärkeää. Toki koiran täytyy olla rakenteellisesti terve ja näyttää rotunsa edustajalta. Metsästän itse aktiivisesti ja vaadin omilta koiriltani toimivuutta metsässä. Pentue siis sellaiselle koiralle, josta itsekin voisin pennun ottaa. Ensimmäinen pentueemme on syntyi tammikuussa 2010. Dreeveripentue syntyi 2012 ja 2016.

Pentuesuunnitelmat päivittyy tälle sivulle, mikäli niitä tulee.

 

Mehtälammen Kennel

Mervi ja Marko Suutarinen

Tornitie 5

74300 Sonkajärvi sijainti kartalla

040-4145345

[email protected] 

 

 

 

 

 

Vanhoja kuvia koiristamme

 

 

Juuso ja Pötkö mustikassa

 

Metsästysreissun jälkeen sakki väsyneenä

Alla Jimi-poikamme Seran ja Iitan kanssa uimassa. Koiria treenataan syksyn koitoksia varten paljon uittamalla, joka on erinomaista liikuntaa. Myös ajokkaat uivat mielellään, kuten kuvasta näkyy.

 

Alla Mervi Iitan kanssa. Ensimmäinen kaato Iitan ollessa noin 10kk ikäinen.

 Alla: uusi uima-allas sai välittömästi käyttäjiä ;) Takana näkyy koirien tarhat, jotka ovat tätä nykyä täysin käyttämättömät.Jesse Iitan kanssa voitettuaan lapsi-koirakehän. Iita kuvassa noin 8kk ikäinen ja molemmat "lapset" olivat ensimmäistä kertaa kehässä =)


Mervi ja Pötkö Juukassa. Pötkö oli ROP. Kuvan ottanut Jenni Pirhonen


Retkellä jossain. Jimi ja Pötkö.


Marko ja koirat Posiolla metsästysreissulla